Det Amerikanske Spor

 • Peer Henrik Hansen (Foredragsholder)

  Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

  Beskrivelse

  Det amerikanske spor

  Alsion, SønderborgMandag d. 31. aug. kl. 17.00Nye dokumenter i amerikanske arkiver tyder på, at den hidtidige forskning om det slesvigske grænsespørgsmål efter 1945 har overset en vigtig aktør – USA. 

  Dagbladet Der Nordschleswiger, Bund Deutscher Nordschleswiger og Institut for Grænseregionsforskning ved Syddansk Universitet indbyder derfor til et historisk fyraftensarrangement til at drøfte nye oplysninger fra amerikanske kilder og USA’s rolle i Danmarks politik og i Sydslesvig efter Anden Verdenskrig. 

  Peer Henrik Hansen, ph.d. stipendiat ved Roskilde Universitet og forfatter til bogen Da yankee'erne kom til Danmark: fra verdenskrig til kold krig - den amerikanske efterretningstjeneste og Danmark 1943-1946, vil fortælle om sin forskning om amerikanske efterretningsaktiviteter i Danmark og Sydslesvig og især om statsminister H. C. Hansens rolle. 

  Chefredaktør for Der Nordschleswiger, Siegfried Matlok, afslører nogle fund han netop har gjort på USA’s National Archives i Washington, og lektor ved Institut for Grænseregionsforskning, Martin Klatt, sætter de nye kilder i perspektiv til den hidtidige historieforskning om Sydslesvig efter Anden Verdenskrig.http://www.mojn.dk/?Omraade=3&BY_Temp=2&begid=17169 
  Periode31 aug. 2009
  BegivenhedstitelDet Amerikanske Spor
  BegivenhedstypeKonference
  PlaceringSønderborg, DanmarkVis på kort