De sefardiske Jøders Kultur og Historie

Sabih, J. (Oplægsholder)

Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

Beskrivelse

De Sefardiske jøder var efterkommere af jøder fra Spanien og Portugal og efter uddrivelsen af jøderne i 1492, bosatte mange af dem sig i Nordafrika og Mellemøsten. Her nåede de at leve i flere århundreder, side om side med deres muslimske medborgere.

Men hvem var de sefardiske jøder? Hvordan påvirkede de deres omgivende kultur og hvordan påvirkede den arabiske kultur dem?

Kom med til et arrangement om de sefardiske jøders spændende kultur og fordyb dig i en historie der handler om Mellemøsten, migration, sprog og den arabisk-jødiske kultur.

Lektor på Københavns Universitet ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier Joshua Sabih, gæster arrangementet og vil tage os igennem de sefardiske jøders historie, dernæst vil musikduoen Jael Azoulay og Dalia Faitelson komme og synge sange på ladino – en blanding af spansk og hebraisk – der er et gammelt og unik sprog, som blev talt blandt de sefardiske jøder.

Til arrangementet vil der blive serveret myntete og baklava på sand mellemøstlig manér.

Så tag din Mellemøsten-interesseret ven under armen og kom med til et arrangement der vil gøre dig klogere på den arabisk-jødiske kulturs historie.

Arrangementet vil foregå i Krystalgade 12 onsdag den 27. november mellem klokken 17.00-19.00.
Periode27 nov. 2019
Sted for afholdelseDet Jødiske Samfund, Danmark