Danske Moskva-kadrer. Udvalgte personsager fra Kominterns arkiv: Personsag 041: Richard Jensen

Larsen, C. H. (Foredragsholder)

Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

Beskrivelse

DKP var i det 20. århundrede kendetegnet ved sin tætte relation til Sovjetunionen. I mellemkrigstiden blev relationen formaliseret gennem partiets underordning som national sektion i det fra Moskva styrede verdensparti Komintern (Kommunistisk Internationale). Efter nedlæggelsen af Komintern i 1943 foregik koordineringen med Sovjetunionens Kommunistiske Parti og den sovjetiske ambassade i København. For at komme til en nærmere forståelse af dette samarbejdes karakter vil forelæsningsrækken med udgangspunkt i en international kontekst portrættere fire danske kommunister, der blev inddraget direkte i Komintern og de sovjetiske parti- og efterretningsapparaters arbejde. Forelæserne har alle deltaget i et flerårigt samarbejde mellem Arbejdermuseet & ABA, Center for Koldkrigsstudier ved Syddansk Universitet og Det Russiske Statsarkiv for Socio-Politisk Historie (RGASPI) omkring de danske personsager i Kominterns arkiv - et kildemateriale, der har givet ny viden om de danske 'Moskva-kadrer'. 1.: Komintern og dens hemmelige udlandsnetværk (NER) 2.: Personsag 332: Georg Laursen (JBR) 3.: Personsag 041: Richard Jensen (CHL) 4.: Personsag 266: Ellen Schou (MM) 5.: Personsag 078: Ib Nørlund (JJ)
    Periode24 nov. 2014
    Sted for afholdelseUnknown external organisation

• Kommunisme
    • Komintern
    • Arbejderbevægelsens historie, dansk politisk historie
    • Biografi