Dansk Universitetspædagogisk Netværks (DUN) konference, 2014

Simon Heilesen (Arrangør)

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangering af en begivenhedOrganisation og deltagelse i konference

Beskrivelse

Workshop 14: MOOC - masse(r af)undervisning? Massive Open Online Courses (MOOCs) har inden for få år været udråbt henholdsvis til atvære en banebrydende fornyelse inden for uddannelsesverdenen og en klam forretningsfidus,som fastholder en dybt konventionel tilgang til undervisning. Sandhedenligger måske et sted midt imellem,nemlig at der er tale om en teknologi,som kan udnyttes på forskellige måder,de fleste velkendte inden for netbaseret undervisning. Men samtidigrepræsenterer MOOC-fænomenet en nyskabelse,når det angår rækkevidden,som netop er“massiv”. I princippet kan alle med adgang til internettet dygtiggøre sig ved at deltage i en MOOC.I forhold til konferencens tema om masseuniversitetets udfordringer rejser denne tilsyneladende frie adgang til uddannelse spørgsmål om: Dels forholdet mellem læreanstalter:Hvordan skal læreanstalter forholde sig til udbud af kurser fra eliteuniversiter eller blot konkurrerende institutioner? Kan/skal man godskrive MOOC-kurser? Hvordan sikres kvaliteten af det,som udbydes? Kan/bør læreanstalter overtage læringsobjekter og integrere dem i deres egne programmer? Hvad betyder det forde universitetsansattes arbejdsvilkår? Dels forholdet mellem læreanstalter og et bredt publikum:Hvordan kan MOOC benyttes til efter- eller supplerende uddannelse,til faglig formidling,til folkeoplysning,til rekruttering afnye studerende?
    Periode5 maj 2014
    BegivenhedstypeKonference