CPH Dox: Zmiivka + Apt.+Car+All I Have and Own: Film og debat

  Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

  Beskrivelse

  En poetisk og personlig roadmovie rundt i udkants-Sverige, hvor man er dømt ude på forhånd, hvis man er ung og ikke drømmer om et liv i byen.

  Alle de unge flytter til byen. Og hvis man ikke gør, er man en taber. Normer, myter og forestillinger om det gode (by)liv får imidlertid modvægt i svenske Clara Bodéns poetiske og personlige film fra et hjørne af udkants-Sverige, der ellers på forhånd er dømt ude til trods for sin idylliske natur og sine røde træhuse. Her bor hendes søster, og den stemme, der bliver vores guide på en bittersød, melankolsk roadmovie rundt i det smukke Jämtland, viser sig at tilhøre en lang række unge, der forventes at have ét fælles mål: at opgive deres rødder på landet for et moderne liv i byen. Men som ikke desto mindre bærer en helt egen identitet med sig, hvor de går. Bodéns antropologiske research blandt de unge i Jämtland giver os ikke blot lejlighed til at genoverveje nogle nærmest universelt accepterede idealer, der dybest set bygger på social konkurrence og en forestilling om urban overlegenhed. Den vil med tidens gang blive en historisk tidskapsel af en særegen, kunstnerisk integritet. Filmen er en del af et større værk, der også rummer en online-komponent, en bog og en udstilling.

  OBS!
  Mød instruktørerne til visningen d. 12/11 i Empire Bio. Efter visningen d. 16/11 er der debat om hjemlighed og urbanisering ved Mark Vacher, Kristian Nagel Delica, Mette Mecklenborg. Pernille Stensgaard modererer.
  Periode16 nov. 2014
  BegivenhedstitelCPH DOX 2014
  BegivenhedstypeAndet
  PlaceringKøbenhavn, DanmarkVis på kort

  Emneord

  • Unge
  • udkant
  • urbanisering
  • stedstilknytning
  • Stedsans