CNNF seminar

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangering af en begivenhedOrganisation og deltagelse i konference

Beskrivelse

Center for Natur- og Nationalparkforskning (CNNF)

Naturparkers regionale betydning
CNNF-seminar på Roskilde Universitet d. 26. april 2019, kl. 13-17
Sted: RUC, bygning 11.1 lokale 047 (Studiesalen, tæt på CNNFs sekretariat)

Danske naturparker er baseret på Friluftsrådets vurdering af, at en kommune rummer et særligt sammenhængende naturområde af national eller regional betydning. Mærkningsordningen Danske Naturparker forsøger at sikre en langsigtet planlægning og udvikling af natur, kultur og friluftsliv i samspil med en landdistriktsudvikling til forhåbentlig gavn for bosætning, turisme og øvrige erhverv i naturparken. Nogle naturparker involverer flere kommuner (fx. Lillebælt), andre varetages inden for enkelte kommuner (fx. Nakskov Fjord). Uanset det kommunale ophæng, er der forventninger til "effekten" af naturparker. Seminaret vil se nærmere på hvilken betydning naturparker har for den regionale udvikling, både i et bæredygtighedsperspektiv, et naturkvalitetsperspektiv og i et vækst- og udviklingsperspektiv.

NATURPARKERS REGIONALE BETYDNING
Foreløbigt Program (oplæg 20 min, spørgsmål og kommentarer 10 min):
13.00 Velkomst v. CNNF
13.15 Franklin Feyeh: Naturparker som virkemiddel for bæredygtig regional udvikling – med eksempler fra Luxembourg. Oplægget vil blive holdt på engelsk, men Franklin forstår dansk.
13.45 Sven-Åge Westphalen: Friluftsrådet certificeringsordning for danske naturparker. Kommunalt og inter-kommunalt samarbejde.
14,15 Pause
14.30 Thomas Skou Grindsted/Ole Tofthøj Rasmussen: En certificeret naturpark: ”Åmosen”, mellem 3 kommuner på midtsjælland: Parken og dens regionale betydning.
15.00 Keld Buciek: Marine Naturparker - forskelle og ligheder mellem Tyskland, Sverige og Danmark.
15.30 Diskussion og opsamling
16:00 CNNF er vært for et glas vin og en snack

Periode26 apr. 2019
BegivenhedstypeSeminar
PlaceringRoskilde, DanmarkVis på kort
Grad af anerkendelseNational