Universitetsvej 1

Bygning: 43.3

DK-4000 Roskilde

Danmark

Telefon: 4674-2476

Forskningsområder

  • Historie, Samfundsforhold Historiebrug Historieformidling Kulturhistorie
  • Kulturmøde, Multikulturalitet Kolonihistorie
  • Oplevelse, Turisme, Performance Museer Museologi Oplevelsesøkonomi

Forskningsområde

Mit overordnede forskningsområde er kulturhistorie i nyere tid (efter 1750). Mere specifik drejer min forskning sig om dansk museumshistorie og -formidling af fortid. Lige nu er jeg især interesseret i levendegørelse, der også udgør det centrale omdrejningspunkt i mit ph.d.-projekt.

Kort om projektet: Levendegørelse af fortid er vokset eksplosivt i løbet af de sidste årtier, og i dag er forskellige former for levendegørende formidling en integreret del af mange kulturhistoriske museers praksis. Ansatte, frivillige og besøgende iscenesætter på museerne en række forskellige historiske teknologier, aktiviteter og sociale roller, der blandt andet skal gøre forskellige fortider mere levende for publikum. Fænomenet er dog ikke nyt, og ved at undersøge dets over 100-årige forhistorie håber jeg at kunne bidrage til en nuanceret forståelse af museers interaktion med det omgivende samfund. Det sker blandt andet ved at trække på indsigter fra museumshistorisk forskning, forskning i levendegørelse samt forskning i erindring og historiebrug. Projektet indgår i det nationale forsknings- og udviklingsprogram "Vores Museum" (2016-2020). 

CV

Cand. mag. i historie (2014) fra Saxo-instituttet, Københavns Universitet. Formidlingsinspektør ved Det Nationalhistoriske Museum (2015-2016). Ph.d. studerende ved Roskilde Universitet (2016-2019).

Vis alle »

ID: 57176849